Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Ezentúl a kerekesszékesek is kényelmesen üdülhetnek a mozgássérültek igényeinek megfelelően átalakított balatonőszödi Erzsébet Szállodában - mondta Nagy Anna, az Erzsébet-program szóvivője a - Kerekesszékes magazin
részletek »

Akadálymentes üdülés kerekesszékeseknek Balatonőszödön

A Kerekesszékes Magazin célja, hogy előtérbe hozza és bemutassa a kerekesszékben élők mindennapjait. Szeretnénk megértetni az emberekkel: a kerekesszékesek is ugyanolyan életet élnek, mint a nem mozgássérültek. Sportolnak, dolgoznak,és családjuk van.
Kerekesszékes magazin
Itt vagy: Kerekesszékes magazin » Hír olvasása
Oszd meg másokkal
Akadálymentes üdülés kerekesszékeseknek Balatonőszödön
Akadálymentes üdülés kerekesszékeseknek Balatonőszödön
Erzsébet Szálloda, Balatonőszöd
Ezentúl a kerekesszékesek is kényelmesen üdülhetnek a mozgássérültek igényeinek megfelelően átalakított balatonőszödi Erzsébet Szállodában - mondta Nagy Anna, az Erzsébet-program szóvivője a korábbi kormányüdülő akadálymentesítő beruházásával kapcsolatosan szerdán az MTI-nek.
Mint arról beszámolt, az Erzsébet-program keretében a tavaly megnyitott, közvetlen vízparti, 16 hektáros parkkal rendelkező üdülőkomplexumban a mozgásukban korlátozott kerekesszékes vendégek is minden szolgáltatást akadálymentesen vehetnek igénybe.


Az Erzsébet-program évi hárommilliárd forintos költségvetéséhez képest csekély összegbe, mindössze 15 millió forintba került az akadálymentesítés, ami igazán nem jelentős ráfordítás ahhoz képest, amilyen lehetőséget az átalakítással biztosítani tudnak azok számára, akiknek a legnagyobb szükségük van rá - hangsúlyozta Nagy Anna.
Hirdetés

Mindenhol kerekesszékes közlekedésre méretezett ajtókat építettek be, átalakították a fürdőszobákat, a régi csempéket csúszásgátló, speciális burkolatokra cserélték, kapaszkodókat helyeztek el a WC-kben és a zuhanyzókban, a villanykapcsolókat is alacsonyabbra tették, a vizesblokkokba vészjelzőket építettek be, amelyek a 24 órán át nyitva tartó recepción jeleznek. Az éttermeket rámpákon, csúszásmentes burkolatokon és ugyancsak szélesített ajtókon lehet megközelíteni. Ezekben is akadálymentes mosdókat alakítottak ki, továbbá az átalakításnak köszönhetően a mozgáskorlátozott vendégek ezentúl kényelmesen használhatják a szálloda wellness- és sportrészlegeit - közölte a szóvivő.

A kerekesszékkel közlekedők mozgását megkönnyítő átalakítást követően három akadálymentesített apartmanban pihenhetnek az Erzsébet-program szociális üdülési pályázatán résztvevők a balatonőszödi Erzsébet Szállodában - tette hozzá.

Nagy Anna kitért arra is, hogy az Erzsébet-program szociális üdülési pályázatán jelenleg 44, elsősorban állami tulajdonú üdülőt lehet igénybe venni. A választék a vendégháztól a szállodáig, az időtartam pedig 4-8 napig terjed, attól függően, hogy szezonon kívül vagy főszezonban veszi valaki igénybe a szolgáltatásokat. Több, fogyatékossággal élőket támogató szervezetekkel együttműködve - a balatonőszödi Erzsébet Szálloda mellett - az idén is több mint tíz akadálymentesített, speciálisan kialakított szálláshelyen üdülhetnek a fogyatékossággal élő nyertes pályázók.

Idén eddig 135 ezren nyertek üdülési, nyaralási, táborozási lehetőséget az Erzsébet-programmal, köztük 73 ezer gyerek és több mint ötezer fogyatékossággal élő. Utóbbiak csaknem háromnegyede kísérővel utazik.
Szólj hozzá a cikkhez
Címkék - Üdülés kerekesszékeseknek, Balatonőszöd
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza a hírekhez
Szólj hozzá
- 2013-05-22 08:03:59
Szólj hozzá a cikkhez

Új hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned oldalunkra.

Bejelentkezés
Regisztráció
Eddigi hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Tuti menü