Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Várhatóan még az idén elkészül több térségi intézményközpont, ahol egyebek mellett elektromos ágyakat, kerekes székeket, mankókat tudnak majd kölcsönözni a rászorulók és hozzátartozóik. - Kerekesszékes magazin
részletek »

Mankó- és kerekesszék-kölcsönzők nyílnak

A Kerekesszékes Magazin célja, hogy előtérbe hozza és bemutassa a kerekesszékben élők mindennapjait. Szeretnénk megértetni az emberekkel: a kerekesszékesek is ugyanolyan életet élnek, mint a nem mozgássérültek. Sportolnak, dolgoznak,és családjuk van.
Kerekesszékes magazin
Itt vagy: Kerekesszékes magazin » Hír olvasása
Oszd meg másokkal
Mankó- és kerekesszék-kölcsönzők nyílnak
Mankó- és kerekesszék-kölcsönzők nyílnak
Várhatóan még az idén elkészül több térségi intézményközpont, ahol egyebek mellett elektromos ágyakat, kerekes székeket, mankókat tudnak majd kölcsönözni a rászorulók és hozzátartozóik.
Soltész Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális államtitkára a zuglói Mozgásjavító Általános Iskola, Szakiskola és Kollégiumban tartott szakmai konferencián elmondta: az Új Széchenyi Terv keretében megvalósuló projekthez kötődően hat kölcsönzői pontot nyitnak az országban.

Mások mellett iskolába járó, illetve kollégiumban lakó mozgássérült diákok szülei igényelhetnek segédeszközöket szünidei, otthoni használatra.

A programról Fülöp Attila, a tárca családpolitikáért felelős helyettes államtitkára korábban azt mondta, elsősorban a házi gondozásban nyújthat nagy segítséget a családtagoknak. Ha valaki átmenetileg, például egy kórházi műtét után, otthoni ápolásra szorul, a hozzátartozók nagy fizikai terhelésnek lehetnek kitéve, ha hiányoznak a megfelelő segédeszközök.
Hirdetés

A projekt vezetője, Bartal Attila az MTI-nek korábban arról beszélt, hogy az egészségügyi és a szociális területet összekötő új intézményrendszernek köszönhetően várhatóan évente 8-10 ezer érintettnek, illetve családjuknak tudnak segítséget nyújtani. Terveik szerint az eszközöket 1-3 hónapra kölcsönzik majd ki, minimális térítési díj ellenében.
- MTI -
Szólj hozzá a cikkhez
FIGYELEM! A cikk felhasználása, utánközlése kizárólag a tlap szerkesztő engedélyével lehetséges! Kérek engedélyt
Címkék - kerekesszék-kölcsönzők, mankók, mozgássérült, segédeszközök
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza a hírekhez
Szólj hozzá
- 2013-04-16 08:04:53
Szólj hozzá a cikkhez

Új hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned oldalunkra.

Bejelentkezés
Regisztráció
Eddigi hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Tuti menü