Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
A londoni paralimpia legnézettebb sportága a női és a férfi kerekesszékes kosárlabda volt. A Magyar Kosárlabda szövetség éppen ezért célként tűzte ki, hogy a következő, brazíliai ötkarikás j - Kerekesszékes magazin
részletek »

Már kosárlabdázhatnak is a soproni kerekesszékesek

A Kerekesszékes Magazin célja, hogy előtérbe hozza és bemutassa a kerekesszékben élők mindennapjait. Szeretnénk megértetni az emberekkel: a kerekesszékesek is ugyanolyan életet élnek, mint a nem mozgássérültek. Sportolnak, dolgoznak,és családjuk van.
Kerekesszékes magazin
Itt vagy: Kerekesszékes magazin » Hír olvasása
Oszd meg másokkal
Már kosárlabdázhatnak is a soproni kerekesszékesek
Már kosárlabdázhatnak is a soproni kerekesszékesek
A londoni paralimpia legnézettebb sportága a női és a férfi kerekesszékes kosárlabda volt. A Magyar Kosárlabda szövetség éppen ezért célként tűzte ki, hogy a következő, brazíliai ötkarikás játékokon magyar csapat is szerepeljen. S ezért hazákban is megteremtik a sport feltételeit.
Sopronban, az országban az elsők között alakult meg a szakosztály. Pénteken délután, a Pap réten bemutató edzés is lesz.

A jövőben a foglalkozások pedig hétvégén lesznek. Ezzel kapcsolatban bővebb információ a www.sopronitigrisek.hu oldalon érhetők el, illetve levelet a andmagyar@gmail.com email címre lehet küldeni.

- A Tigrisek SE keretében működik majd a szakosztály - közölte Nagy Tamás, a Tigrisek elnöke. - A foglalkozásokat Magyar András vezeti. A szakember dolgozott már a mi játékosainkkal, továbbá ő részt vesz az országos koordinálásban, a különböző versenyek megszervezésében. Így nagy rálátása van a kosárlabda sportág helyzetére. Örömteli, hogy alig alakult meg a szakosztály, de már kettő nő, és hat férfi is jelentkezett. Azt szeretnénk elérni, hogy Sopronban és a város környékéről is mind több kerekesszékes, fogyatékkal élő sporttárs járjon el az edzésekre.

Nagy Tamás hozzátette, a közeljövőben a tervek szerint Győrben is megalakul majd a hasonló szakosztály.
Hirdetés
Szólj hozzá a cikkhez
Címkék - kosárlabda, paralimpia, Sopron, sportsopron
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza a hírekhez
Szólj hozzá
- 2013-04-17 07:16:27
Szólj hozzá a cikkhez

Új hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned oldalunkra.

Bejelentkezés
Regisztráció
Eddigi hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Tuti menü