Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
2013. április 13-án a Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége (MEOSZ) és a Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) Szervezésében került megrendezésre az V. MERI Sportnap, melynek v - Kerekesszékes magazin
részletek »

MERI SPORTNAP mozgássérülteknek

A Kerekesszékes Magazin célja, hogy előtérbe hozza és bemutassa a kerekesszékben élők mindennapjait. Szeretnénk megértetni az emberekkel: a kerekesszékesek is ugyanolyan életet élnek, mint a nem mozgássérültek. Sportolnak, dolgoznak,és családjuk van.
Kerekesszékes magazin
Itt vagy: Kerekesszékes magazin » Hír olvasása
Oszd meg másokkal
MERI SPORTNAP mozgássérülteknek
MERI SPORTNAP mozgássérülteknek
parajet-ski slalom versenyek
2013. április 13-án a Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége (MEOSZ) és a Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) Szervezésében került megrendezésre az V. MERI Sportnap, melynek védnöke Tóth Tamás kétszeres paralimpiai ezüstérmes úszónk volt.

A helyszínt az OORI (Országos Rehabilitációs Intézet) biztosította gyönyörű új épületében, illetve annak tornatermében, uszodájában, aulájában és kertjében, ahol 29-féle (asztalitenisz, kerekesszékes futás, boccia, erőemelés, szkander, íjászat, sportlövészet, vívás, tenisz, kosárlabda, ülőröplabda, tájékozódási futás, paragility,...

...úszás, kajak-kenu, búvárkodás, rally, hegymászás, lovaglás, trial-o, dobó atlétika, barlangászás, jet-ski, evezés, vitorlázás, wakeboard, karate, rögby, síelés, gerelyhajítás) sportágat mutattak be mozgássérülteknek.
Hirdetés

A Sportnapra látogatók megismerkedhettek a s sportolási lehetőségekkel, s a sportágak hazai legjobbjai bemutatásával esetleg ki is próbálhatták őket.

A Sportnapon a Magyar Jet-Ski Szövetség is képviseltette magát, ugyanis 2007. évben a Szövetség a szabadban.hu-val közösen megrendezte az első ParaJet-Ski Kupát, a kerekesszékesek és mozgáskorlátozottak jet-ski versenyét, mely igen nagy népszerűségnek örvendett.

E sikernek köszönhetően az idei, 2013-as szezonban már az országos bajnokság részeként három kategóriában is (kerekesszékes női, kerekesszékes férfi, egyéb fogyatékkal élők) tartanak parajet-ski slalom versenyeket egy teljes hétvégén, 2013. július 20-21-én Dunaharasztiban, az UNIVERSUM Vízisport Centrum taván.

A verseny célja, hogy a fogyatékkal élő embertársainknak lehetőséget biztosítson egy igazán extrém sport kipróbálására, megismerésére és találkozhassanak a jet-ski sport sztárjaival. A versenyen a Szövetség biztosítja a versenyfeltételeket, vagyis a védőfelszerelést és a jet-skit is, így minden érdeklődőt szeretettel várnak a parton!
Szólj hozzá a cikkhez
Címkék - parajet-ski, kerekesszékes, Magyar Jet-Ski Szövetség, MEOSZ, MPB, OORI
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza a hírekhez
Szólj hozzá
- 2013-04-23 17:05:02
Szólj hozzá a cikkhez

Új hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned oldalunkra.

Bejelentkezés
Regisztráció
Eddigi hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Tuti menü