Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Ép és fogyatékkal élő emberek együtt kísérlik meg felállítani a 12 órás kerekesszékezés rekordját pénteken a KézenFogva Alapítvány rendezvényén a Margitszigeten. - Kerekesszékes magazin
részletek »

Rekordot döntenek a kerekesszékesek?

A Kerekesszékes Magazin célja, hogy előtérbe hozza és bemutassa a kerekesszékben élők mindennapjait. Szeretnénk megértetni az emberekkel: a kerekesszékesek is ugyanolyan életet élnek, mint a nem mozgássérültek. Sportolnak, dolgoznak,és családjuk van.
Kerekesszékes magazin
Itt vagy: Kerekesszékes magazin » Hír olvasása
Oszd meg másokkal
Rekordot döntenek a kerekesszékesek?
Rekordot döntenek a kerekesszékesek?
Fotó: Kovács Tamás / MTI
Ép és fogyatékkal élő emberek együtt kísérlik meg felállítani a 12 órás kerekesszékezés rekordját pénteken a KézenFogva Alapítvány rendezvényén a Margitszigeten.
A Fogadd el, fogadj el! elnevezésű esélyegyenlőségi nap keretében zajló esemény résztvevőit a reggel 7 órakor kezdődött rekordkísérlet mellett szájjal-lábbal festés, kerekesszékes akadálypálya- és gyorsulási verseny, vakon tandemkerékpározás és pingpongozás, valamint vakvezető és terápiás kutyás bemutató is várja fogyatékosügyi egyesületek és alapítványok szervezésében.


Személyes csúcsot elérni nagy dicsőség, közösségi rekordot felállítani azonban még nagyobb, mivel ahhoz össze kell dolgozni, kézen kell fogni egymást. Ezen a rendezvényen reggel hét órától folyamatosan úton van valaki, egymásnak adják a stafétát, hogy megmutassák, mindenkinek jár az életére szabott pálya és az egyenlő esély - hangsúlyozta Herczegh Anita, Áder János köztársasági elnök felesége megnyitó beszédében.
Hirdetés

Minden ember a saját sorsának rekordere lehet, ha nem adja fel, és kihozza magából a legtöbbet. Minden ember ügyes valamiben, és ügyetlenebb valami másban. Mindenkinek vannak erősségei és gyengeségei. Mindenkinek joga van egy úthoz, amelyet meghódíthat, amelyen bajnok lehet - fogalmazott Herczegh Anita.

A mai nap üzenete: el kell fogadni önmagunk és mások gyengeségeit, sérüléseit - fogalmazott az államfő felesége. - A megértést és a kézen fogást kell természetessé tenni, mert arra mindenkinek szüksége van. Tegyük olyanná a környezetünket, amely akadálymentes mind a közlekedésben, mind a gondolkodásmódban, az emberek közötti megértésben és figyelemben.

A délelőtt 10 órás adatok szerint 800-an regisztráltak a rekordkísérletben való részvételre.
Szólj hozzá a cikkhez
Címkék - rekord, kerekesszékesek
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza a hírekhez
Szólj hozzá
- 2013-05-22 07:44:20
Szólj hozzá a cikkhez

Új hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned oldalunkra.

Bejelentkezés
Regisztráció
Eddigi hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Tuti menü