Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
A súlyos csontritkulás miatt a színésznő alig-alig tudja elhagyni belvárosi lakását, de nem panaszkodik. Nagyon örül Kossuth-díjának, amelyre már több évtizede vár. - Kerekesszékes magazin
részletek »

Schubert Évát kerekesszékbe kényszerítette egy súlyos betegség

A Kerekesszékes Magazin célja, hogy előtérbe hozza és bemutassa a kerekesszékben élők mindennapjait. Szeretnénk megértetni az emberekkel: a kerekesszékesek is ugyanolyan életet élnek, mint a nem mozgássérültek. Sportolnak, dolgoznak,és családjuk van.
Kerekesszékes magazin
Itt vagy: Kerekesszékes magazin » Hír olvasása
Oszd meg másokkal
Schubert Évát kerekesszékbe kényszerítette egy súlyos betegség
Schubert Évát kerekesszékbe kényszerítette egy súlyos betegség
Schubert Éva (femina.hu)
A súlyos csontritkulás miatt a színésznő alig-alig tudja elhagyni belvárosi lakását, de nem panaszkodik. Nagyon örül Kossuth-díjának, amelyre már több évtizede vár.
Schubert Éva, akit idén tüntettek ki a Kossuth-díjjal, 30-40 éve várja, hogy megkapja az elismerést - mondta az idős színésznő a Blikknek. Mint mondta, 5 éve végképp lemondott arról, hogy valaha megkapja, és nagyon örül a díjnak.

A kerekesszékes színésznőnek komoly tortúra elhagyni lakását. Súlyos csontritkulása miatt már a kezét is csak pár centire tudja megemelni.
Hirdetés

"A legnagyobb tragédiám, hogy a házunkban a lifthez 16 lépcső vezet fel, ami lehetetlenné teszi, hogy elhagyjam az otthonomat" - mondta Schubert Éva.

Nem magányos, lánya és más önzetlen segítők állnak mellette, és Arany jános utcai lakásában látogatják más ismerősi is, például legjobb barátnője, Pásztor Erzsi.

"Ha nyolcvanévesen elmentem volna, vidáman halok meg" - fogalmazott Schubert Éva, aki nem adja át magát a csüggedésnek, és nem akar panaszkodni. "Ezt mérte rám a sors" - mondta. A színésznő jelenleg éppen fordít, teleírt lapok veszik körül. Élvezi a tavaszt, időről időre kigurul háza körfolyosójára egy kicsit napozni.
Szólj hozzá a cikkhez
Címkék - Schubert Éva, kerekesszék, csontritkulás
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza a hírekhez
Szólj hozzá
- 2013-04-23 14:35:24
Szólj hozzá a cikkhez

Új hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned oldalunkra.

Bejelentkezés
Regisztráció
Eddigi hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Tuti menü