Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Hétvégén mutatják be az Életrevalók című film alapján készült előadást a Játékszínben. A történet egy különös pár - egy kerekesszékre ítélt arisztokratának és ápolójának, a külvárosi szegény - Kerekesszékes magazin
részletek »

Világsikert láthatunk magyar színpadon: Életrevalók

A Kerekesszékes Magazin célja, hogy előtérbe hozza és bemutassa a kerekesszékben élők mindennapjait. Szeretnénk megértetni az emberekkel: a kerekesszékesek is ugyanolyan életet élnek, mint a nem mozgássérültek. Sportolnak, dolgoznak,és családjuk van.
Kerekesszékes magazin
Itt vagy: Kerekesszékes magazin » Hír olvasása
Oszd meg másokkal
Világsikert láthatunk magyar színpadon: Életrevalók
Világsikert láthatunk magyar színpadon: Életrevalók
Hétvégén mutatják be az Életrevalók című film alapján készült előadást a Játékszínben. A történet egy különös pár - egy kerekesszékre ítélt arisztokratának és ápolójának, a külvárosi szegény negyedben élő, börtönviselt fiatalembernek a barátságáról, előítéletekkel leszámoló kapcsolatáról szól. Az előadást Horgas Ádám rendezi.
A mi előadásunk sokkal messzebbről és mélyebbről indul, mint a film története. Meg merem kockáztatni, hogy ez egy saját variáció. Nem egy idealizált és meseszerű történetet kezdünk el, amikor felmegy a függöny, hanem egy olyan ember történetét látjuk, aki már hosszú idő óta kényszerül elfogadni és igénybe venni mások segítségét - mondta el Hirtling István.

A kerekesszékes férfit játszó színművész hozzátette, a próbaidőszak első felében a legtöbb energiáját az vitte el, hogy igyekezett mozdulatlanul kibírni a színpadi helyzeteket. Kihívást jelentett az is, hogy amíg a filmen snitteket rögzítenek, a színpadon mindent egyidejűleg, egyszerre lát a néző.
Olyan természetesen jövünk-megyünk az utcán, fölszaladunk egy emeletet, felkapjuk a kabátot, nem gondolunk bele, hogy annak, aki nyaktól lefelé béna, a cipőfelhúzás, a kabátfelvevés vagy a fogmosás milyen tortúrával jár. Ezek a történetek muszáj, hogy cezúrát jelentsenek az életünkben; egészségesek vagyunk, vajon tudjuk, hogy élünk. Ez a megértést, elfogadást is segíti.

Hirtling István hozzátette, az előadásban rendkívül sok komikus helyzet van, együtt röhögünk. A történetnek az is fontos eleme, hogy az ápolófiú úgy hozza vissza Philippe-t, hogy újra megszeretteti vele az életet, új dimenziót ad neki.
Hirdetés
Szólj hozzá a cikkhez
Címkék - életrevalók, kerekesszék
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza a hírekhez
Szólj hozzá
- 2017-02-04 17:42:43
Szólj hozzá a cikkhez

Új hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned oldalunkra.

Bejelentkezés
Regisztráció
Eddigi hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Tuti menü